Grilovaný hermelín s nivou

Nedávno som tak premýšľala, že aký receptík vám sem pridám, keď je tak teplo a nikomu sa nechce dlho trčať v kuchyni. Priznám sa, že ani ja teraz až tak veľa nevarím a keď už, tak nejakú takúto rýchlu fajnotku. Teraz počas grilovacej sezóny dostať v obchodoch už komplet balenie týchto syrov na grilovanie aj s rôznymi grilovacími koreninami od výmyslu sveta, takže si vyberte taký,čo vás najviac osloví, alebo to urobte ako ja, že si kúpite obyčajný syr s bielou plesňou a použijete grilovacie korenie bez glutamanu na mäso.

Takto v lete si ulietavam na funkcii turbogril. Urobí dokonalo chrumkavú kôrku na syre. Keď s touto funkciou grilujete mäso, to je krásne chrumkavé zvonka a šťavnaté zvnútra. Proste bomba!! Poďme už na receptík. Verím, že skúsite, lebo tatáto letná večera na teraske stojí rozhodne za to.

Ingrediencie

  • 4 hermelíny
  • syr s modrou plesňou (niva)
  • 3-4 pl olivového oleja
  • grilovacie korenie bez glutamanu
  • šalát a cherry paradajky na ozdobu
  • pečivo

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý. Grilovacie korenie zmiešame s olejom a „obalíme“ v ňom poriadne zo všetkých strán hermelíny. Položíme ich na štvorec z alobalu. Na vrch každého syra uložíme veľký plátok nivy, prípadne podľa chuti.
  2. Syr zabalíme do „batôžteka“ z alobalu, položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 stupňov s funkciou turbogril približne 6-7 minút. Po uplynutí tejto doby batôžteky otvoríme a otvorené necháme ešte ďalších maximálne 10 minút zapekať. Podľa toho, ako máte radi upečené okraje.

  1. K syru si môžete dať akýkoľvek šalát, či paradajky a zajedať čerstvým kváskovým chlebíkom, alebo bagetkou. Odporúčam vám kúpiť si sladké cibuľové chutney. Táto kombinácia vás určite očarí. Na jednej párty, kde som robila tieto zapečené hermelíny a došlo nám pečivo, sme ich jedli s čipsami 😀 😀 a vám poviem, že to fakt stálo za to 😀 😀

Želám vám všetkým dobrú chuť.

Ohodnoť Recept

Napíš Koment