Toto sú naše milované muffiny, ktoré robíme výlučne v jahodovej sezóne z „odpadu“, čo nám zostane po výrobe jahodového nevareného sirupu . Milujem ich. Tento rok som ich ozvláštnila tým, že som do každého ukryla jednu mrazenú jahodu. Mňam 😀 V recepte to nepíšem, lebo to nie je nutné, to len taký tip pre vás 😉 Tak poďme na to.
Ingrediencie
- 1 hrnček celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky (ja kupujem BIO v DMke)
- 1 kl sušenej mletej vanilky (tiež z DMky)
- 1 čl sódy bikarbóny
- 1/2 hrnčeka muscovado alebo kokosového cukru (pre deti netreba, stačí jahodové pyré na osladenie)
- 2 pl mletých golden ľanových semiačok
- 2 veľké vajcia
- 1 hrnček jahodového pyré, čo nám zostalo po výrobe jahodového sirupu
- 6 pl ghee masla, alebo obyčajného masla, keď vám nevadí laktóza
- 50 ml ovseného, alebo špaldového, alebo obyčajného mlieka (ja nedávam, ale keby sa vám zdá husté cesto)
Postup
- Zmiešame suché ingrediencie, zvlášť mokré ingrediencie s cukrom. Vymiešame, spojíme a zmrzlinovou naberačkou dávkujeme do košíčkov. Budeme mať krásnych 12 muffinov.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Vrchný a spodný ohrev.
- Po upečení vyložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť 😉
Mňaaam, ja milujem muffiny a tento recept vyzerá skvelo, určite to vyskúšam! Vďaka za inšpiráciu 😀