Jahodové bezlaktózové muffiny

Toto sú naše milované muffiny, ktoré robíme výlučne v jahodovej sezóne z „odpadu“, čo nám zostane po výrobe jahodového nevareného sirupu . Milujem ich. Tento rok som ich ozvláštnila tým, že som do každého ukryla jednu mrazenú jahodu. Mňam 😀 V recepte to nepíšem, lebo to nie je nutné, to len taký tip pre vás 😉 Tak poďme na to.

Ingrediencie

  • 1 hrnček celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky (ja kupujem BIO v DMke)
  • 1 kl sušenej mletej vanilky (tiež z DMky)
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 1/2 hrnčeka muscovado alebo kokosového cukru (pre deti netreba, stačí jahodové pyré na osladenie)
  • 2 pl mletých golden ľanových semiačok
  • 2 veľké vajcia
  • 1 hrnček jahodového pyré, čo nám zostalo po výrobe jahodového sirupu
  • 6 pl ghee masla, alebo obyčajného masla, keď vám nevadí laktóza
  • 50 ml ovseného, alebo špaldového, alebo obyčajného mlieka (ja nedávam, ale keby sa vám zdá husté cesto)

Postup

  1. Zmiešame suché ingrediencie, zvlášť mokré ingrediencie s cukrom. Vymiešame, spojíme a zmrzlinovou naberačkou dávkujeme do košíčkov. Budeme mať krásnych 12 muffinov.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Vrchný  a spodný ohrev.
  3. Po upečení vyložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť 😉

Ohodnoť Recept

Jeden Koment

  1. Mňaaam, ja milujem muffiny a tento recept vyzerá skvelo, určite to vyskúšam! Vďaka za inšpiráciu 😀

     

Napíš Koment