Zemiakovo-chobotnicový šalát

Juuuj, tento šalátik ja milujem. Robievala nám ho moja maminka. Je veľmi jednoduchý a ľahučký. Na takéto teplé dni ako stvorený. Chobotnica je jedným z národných gréckych jedlál. Vždy si ju tam dám grilovanú a neviem sa jej dojesť. Keďže si na grilovanú chobotnicu netrúfam doma, tak si užívam aspoň ten šalátik, kde mám istotu, že bude mäsko mäkké. Nedávno som natrafila na mrazené predvarené chobotnicové chápadlá už nakrájané, tak som si povedala, že vám rovno napíšem aj receptík. Tak poďme na to.

Ingrediencie

  • 450 g mrazených nakrájaných predvarených chápadiel
  • 5 nových zemiakov
  • 3 šalotky
  • soľ, korenie
  • 4 pl octu
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • citrón

Postup

  1. Dáme si variť umyté zemiaky v šupke do mäkka aj s trochou soli. Nové zemiaky nešúpeme. Poriadne prepláchneme rozmrazené nakrájané chápadlá a dáme variť do osolenej vody asi na pol hodinku. Treba skúšať, aby boli mäkké. Čím dlhšie varíte, tým sú mäkšie.
  2. Šalotku nakrájame na hrubé kocky a zalejeme vriacim octom, aby sme ju zbavili pachuti. Vychladnuté zemiaky nakrájame na kolieska a zmiešame s cibuľou, soľou, korením, olivovým olejom, nasekanou petržlenovou vňaťkou, chobotnicou. Všetko premiešame spolu s citrónovou šťavou a dochutíme podľa chuti. Ja mám rada trošku viac citrónové, ale každému poďla chuti. Môžete pridať aj trochu mletej červenej papriky.

 

Želám vám ženušky dobrú chuť a dajte mi vedieť, ako vám chutilo. Ja tento šalátik robím vždy na párty, grilovačky, lebo je dobrý aj teplý, ale aj vychladnutý a chutí božsky. Tak si to užite 🙂

Ohodnoť Recept

Napíš Koment