Ako som vám sľúbila, tu je recept, ako využiť „odpad“ po výrobe domáceho monte 😀 A teda tej tuhej časti, čo vám zostane v sitku po precedení. Neverila som, že tento „zlepenec“ môže až tak dobre chutiť. S Martinom sme na seba pozerali ako dve trdlá, keď sme ich večerali a naše dieťa si tichúčko prežúvalo a neustále opakovalo, ako jej to veľmi chutí a že si ešte prosí ďalšiu guličku 😀 Tak poďme na to 😀
Ingrediencie
- 70 g celozrnnej špaldovej krupice
- 100 g špaldovej celozrnnej hrubej múky
- 230 g hrudkového tvarohu
- 1 vajce
- 40 g kokosového cukru (slaďte podľa chuti, nám to stačí takto)
- štipka soli
- 150 g hustej zmesi, čo nám zostala po výrobe domáceho monte (z lieskových orieškov). Ak nemáte, môžete pridať pomleté pražené lieskové oriešky, 1 čl kakaa a možno trošku vody na zvlhčenie hmoty. Ja mám odskúšané s tým zvyškom po výrobe monte. Ale určite môžete použiť aj zvyšky po inom rastlinnom orechovom, alebo makovom mlieku 😉
Postup
- Všetko spolu pekne premiešame. Na túto aktivitu sú najlepšie detské prstíky. Miuška miluje rozoberať rukami hrudkový tvaroh na malinké kúsočky a zmiešavať ho spolu s múkou 🙂
- Z kompaktnej hmoty vytvoríme malé guličky (pri tejto aktivite vám určite tiež s radosťou pomôžu šikovné miniručičky) a vložíme ich do hrnca s vriacou vodou (to radšej nechajme pre ruky dospelákov 😉 ) a varíme, kým nevyplávajú na povrch a tam ich ešte minútku-dve povaríme 😀
- Uvarené tvarohové knedlíčky dáme do plytkej misy, ktorej dno sme jemne poprášili kokosovým cukrom a vyváľame ich v ňom 🙂
Ja vám želám dobrú chuť 😀 Určite neoľutujete 🙂
PS: sorry za fotku, ale už bola tma a nemám fotosvetlá (už na tom pracujem, aby sa aj večer dalo fotiť 😉 ) a ledva som ukoristila pár guličiek kvôli fotke 😀 😀 😀 tak som na to mala asi 3 minúty 😀
Toto je ale že aké neskutočne mñamkózne požužláníčko!! :-p Zmizlo do brušiek v priebehu 10 minút.. 😮 Palec hore, Mirka! 🙂
Zeeeee???? ja som sa az s nedoverou na tie gulky pozerala, ked som ich vytiahla z vody a strasne malo ich bolo pre nas troch 😀 😀 😀