Jahodovo – Avokádová Zmrzlina

Vonku horúco a neviete čo so sebou? Spravte si určite túto mňamkovú a navyše zdravú zmrzku. 😉

Ingrediencie

  • mrazené jahody (množstvo asi tak 3 veľké hrste cca)
  • jedno avokádo
  • 1,5 polievkovej lyžice cukru z kokosových kvetov (má nízky glykemický index a je príjemne karamelový, ľahko sa rozpúšťa)
  • 10 kvapiek výťažku z vanilky, alebo šupnite vnútro vanilkového lusku
  • pár lístkov mäty
  • pár lístkov medovky
  • trošku jogurtu alebo šlahačkovej smotany na zjemnenie ( v pohode môžete použiť aj niečo bezlaktózové, keď máte problém, alebo kyslú smotanu.

Postup

  1. Ak máte silný mixer, alebo nádstavec na drtenie ľadu, šup tam s jahodami, urobiť z nich ľadovú drť.
  2. Potom šupnúť do mixéra všetko dokopy a vymixovať na hladký krém 🙂 je to božskeeee!!!!! a osviežujúce a hlavne zdravé. 🙂

Avokádo je antioxidačná pecka!! Čítala som o výskume, kde 45 dobrovoľníkov denne konzumovalo avokádo počas jedného týždňa. Došlo u nich k poklesu celkového cholesterolu v priemere o 17% !! Hladina dobrého cholesterolu dokonca stúpla!!

Jahody chránia pred rakovinou krčka maternice a prsníka. Sú antioxidantom a dokonca zlepšujú krátkodobú pamäť. A ešte k tomu parádne chutia 🙂

Vaša Miriam 🙂

Ohodnoť Recept

3 komentáre

  1. Wauuu, tak toto vyzerá božsky!!!

     
  2. Pouzila som avokado a sladku smotanu a zmrlina bola krasne kremova. Mala som len miesane lesne ovocie ale chuti super.mata doda sviezost. Vdaka za perfektny letny recept.

     
    • Paradickaaa…velmi sa tesim 😀 To mas malo zimy vonku, Silvi, ze si robis zmrzku v zime? 😀 😀 😀 😀 😀

       

Napíš Koment