Výborný slaný a zdravý receptík vhodný aj pre velkáčov aj malkáčov. 🙂 Skvelé na večeru i na obed a ako prílohu zvoľte ľahký zeleninový šalátik.
Ingrediencie
- 1 kapor
- ovsené vločky
- domáca mletá zelenina
- soľ
- kurkuma
- cesnak
- cibuľa
- vajíčka
- olej
- strúhanka
- majoránka
- olivový olej
- petržlenová vňať
Postup
- Uvaríme si očisteného kapra s troškou soli (z hlavy urobíme polievku), oberieme od kosti a pomelieme na mäsovom mlynčeku (pre istotu,ak by sme nejaký úlomok prehliadli).
- Napučané ovsené vločky namočené v horúcej vode s troškou domácej sušenej mletej zeleniny so soľou a kurkumou,cesnak,cibuľu tiež pomelieme.
- Pridáme trochu olivového oleja, vajcia, majoránku, petržlenovú vňať a nahrubo nastrúhaný syr a poriadne rozmiešame. Pre deti odložíme neosolenú časť a ostatné dosolíme,pridáme korenie a tvarujeme guľôčky (pinpong loptička).
- Vyváľame ich v strúhanke a na plechu vystlanom peciačim papierom a postriekanym olivovým olejom stlačíme do formy placiek.
- Poukladáme pokojne tesne vedľa seba a postriekame olivovým olejom v sprejovej dózičke.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st cca 10 min a potom znížime na 180 cca 10 min do zlatava.
Fašírky sú prijemne chrumkavé na povrchu a vláčne v strede, proste mňamka. 🙂
Presné množstvá sme nevážili,ale riaďte sa tým, že vločiek nesmie ísť viac ako 1/3 množstva ryby. Cibuľou a cesnakom nič nepokazíte. Cca tak ako keby ste robili fašírky z mäsa 🙂
Vaša Miriam 🙂