OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Špargľovo-šampiňónová nízkokalorická polievka

Bielu špargľu mám veľmi rada v polievke. Samozrejme, môžete použiť aj zelenú. Táto kombinácia vznikla tak, že som otvorila chladničku, pozrela, čo treba minúť a keďže do Vitamilku vraj stačí všetko nahádzať a počkať, kým sa skončí program, nedalo mi to neskúsiť 🙂 A chuť ma viac než prekvapila. Ak máte radi chuť kurkumy, dajte predpísané množstvo, ak nie, tak uberte, lebo je ju tam príjemne cítiť a ja ju milujem! Je veľmi zdravá a odkedy som si o nej trošku viac naštudovala, pridávam ju do absolútne každého jedla. Aj keby len pol kávovej lyžičky, ale všade musí byť 🙂 Viac o kurkume sa dočítate tu: kurkuma

Ingrediencie

  • 400g bielej špargle (ošúpanej)
  • 100 g bielych šampiňónov
  • 1 pl citrónovej šťavy (prípadne podľa chuti, ja dávam aj z polovice citrónu)
  • 1 čl soli
  • 1 čl sušenej koreňovej zeleniny
  • 1 šalotka
  • 1,5 pl olivového oleja
  • štipka čierneho čerstvo pomletého čierneho korenia
  • 1 kl mletej sušenej kurkumy
  • trošku muškátového oriešku (na špičku noža)
  • voda

Postup

  1. Všetky ingrediencie nakrájame na kúsky, vložíme do Vitamilku, nastavíme program „ovsená kaša“ a čakáme, kým nám zapípa hotová polievočka 😀 Ja som potom dala ešte program „sekanie ovocia“, aby bola polievka krémovejšia.
  2. Chutí veľmi jemne…neprebíja sa ani chuť špargle, ani šampiňónov, takže nečakajte „hubovú“ chuť polievky. Veľmi dobrú atmosféru v nej urobí kyselkavá chuť citrónovej šťavy a exotická kurkuma. U nás TOP špargľová nízkokalorická polievka.

Želám vám všetkým dobrú chuť 😀

Ohodnoť Recept

2 Comments

  1. Ahoj včera som práve kupila bielu špargľu no prvýkrát nemám skúsenosti ako ju využiť ak nemám ten stroj ako dlho sa má špargľa variť

     

Napíš Koment