Fašírky z Kapra s Ovsenými Vločkami a Syrom

Výborný slaný a zdravý receptík vhodný aj pre velkáčov aj malkáčov. 🙂 Skvelé na večeru i na obed a ako prílohu zvoľte ľahký zeleninový šalátik.

Ingrediencie

  • 1 kapor
  • ovsené vločky
  • domáca mletá zelenina
  • soľ
  • kurkuma
  • cesnak
  • cibuľa
  • vajíčka
  • olej
  • strúhanka
  • majoránka
  • olivový olej
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Uvaríme si očisteného kapra s troškou soli (z hlavy urobíme polievku), oberieme od kosti a pomelieme na mäsovom mlynčeku (pre istotu,ak by sme nejaký úlomok prehliadli).
  2. Napučané ovsené vločky namočené v horúcej vode s troškou domácej sušenej mletej zeleniny so soľou a kurkumou,cesnak,cibuľu tiež pomelieme.
  3. Pridáme trochu olivového oleja, vajcia, majoránku, petržlenovú vňať a nahrubo nastrúhaný syr a poriadne rozmiešame. Pre deti odložíme neosolenú časť a ostatné dosolíme,pridáme korenie a tvarujeme guľôčky (pinpong loptička).
  4. Vyváľame ich v strúhanke a na plechu vystlanom peciačim papierom a postriekanym olivovým olejom stlačíme do formy placiek.
  5. Poukladáme pokojne tesne vedľa seba a postriekame olivovým olejom v sprejovej dózičke.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st cca 10 min a potom znížime na 180 cca 10 min do zlatava.

Fašírky sú prijemne chrumkavé na povrchu a vláčne v strede, proste mňamka. 🙂
Presné množstvá sme nevážili,ale riaďte sa tým, že vločiek nesmie ísť viac ako 1/3 množstva ryby. Cibuľou a cesnakom nič nepokazíte. Cca tak ako keby ste robili fašírky z mäsa 🙂

Vaša Miriam 🙂

Ohodnoť Recept

Napíš Koment